Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Fatma Girik, vefatının üçüncü yılında Torba’daki mezarı başında düzenlenen bir törenle anıldı.
Bodrum Belediyesi tarafından organize edilen anma programına, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi temsilen Bodrum Belediyesi Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu, Torba Mahalle Muhtarı Fatma Kavcar, Torba Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Cengiz Gezer, basın mensupları ve Fatma Girik’in yakınları katıldı.
Programda konuşan Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, “Fatma Girik, Yeşilçam’ın Dört Yapraklı Yoncası’ndan biri olarak Türk sinemasına ilham veren bir isimdir. Sanatı ve hatırası geleceğe ışık tutmaya devam edecek. Kendisine sevgi ve özlemle veda ederken, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ruhu şad olsun,” ifadelerini kullandı.
Tören, duaların edilmesi ve mezarı başına çiçeklerin bırakılmasıyla sona erdi.