Yeni yılın ilk günlerinde geleneksel deniz açılışlarını gerçekleştiren Bodrumlular, Ocak ayında da güneşli havanın tadını çıkarıyor.
Hava sıcaklığının 18-20 derece civarında seyrettiği Bodrum sahilleri, güneşlenmek isteyenlerin uğrak noktası oldu. Özellikle Kumbahçe, Gümbet ve Ortakent sahillerinde, yazdan kalma günlerin tadını çıkaran vatandaşlar, kış ortasında güneşlenme keyfiyle huzurlu anlar yaşadı.
Sahil kenarlarında yürüyüş yapanlardan şezlonglara uzanarak güneşin keyfini çıkaranlara kadar herkes, Bodrum’un benzersiz iklimine bir kez daha hayran kaldı. Bazı cesur deniz severler ise güneşli havayı fırsat bilerek denize girdi ve suyun serinliğini deneyimledi.
Bir Bodrum sakini duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Türkiye’nin birçok yerinde insanlar kar ve soğukla mücadele ederken, biz burada güneşleniyoruz. Bodrum’da yaşamanın en güzel yanlarından biri de kış mevsimini böyle keyifli geçirebilmek. Bu, burada yaşayanlar için büyük bir ayrıcalık. Yağmur yağmıyorsa bizim için yazdır.”
Bodrum’un eşsiz doğası ve kış güneşi, yılın her döneminde huzuru arayanların adresi olmaya devam ediyor. Anlaşılan o ki, Bodrum’da kış bile yazdan bir parça taşıyor!