Muğla Valisi İdris Akbıyık, bugün Gazze asıllı İmadeddin ve Medine çiftinin düğününe katılarak mutluluklarına ortak oldu. Vali Akbıyık, sosyal medya paylaşımında, sevgi ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, “Bu güzel gün barışa ve umuda dair bir mesaj verirken, hepimiz için unutulmaz oldu” ifadelerini kullandı.
Ancak bu davranış, bazı vatandaşlar arasında farklı yorumlara da neden oldu. Çiftin Gazze asıllı olması, dayanışma adına olumlu bir adım olarak görülse de, benzer desteklerin Türk çiftler için de yapılması gerektiği yönünde eleştiriler gündeme geldi. Bazı yorumcular, bu tür etkinliklerin siyasi bir çaba olarak yapıldığını belirtti.
Toplumsal dayanışmanın her kesimden insanı kapsaması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, birlik ve beraberliğin daha geniş bir perspektifte ele alınmasını umut ettiklerini ifade etti.
Bu hassasiyet, kamuoyunda dayanışma projelerinin daha kapsayıcı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.