Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevre koruma mücadelesinde önemli bir hukuki zafer kazandı. Yatağan’da bulunan termik santralin yeraltı maden arama ruhsatı, belediyenin açtığı dava sonucunda iptal edildi.
İzmir Bölge Mahkemesi, daha önce “ÇED gerekli değildir” yönündeki karar ve izinlerin iptal edilmiş olmasını dikkate alarak, ruhsatın geçerliliği için gerekli koşulların sağlanmadığına hükmetti. Böylece, Yatağan ve çevresinin yeraltı su kaynaklarını tehdit eden maden arama faaliyetinin önüne geçilmiş oldu.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kazandıkları davanın, doğayı ve halk sağlığını koruma yönündeki kararlılıklarının bir göstergesi olduğunu belirterek, “Muğla’nın doğal yaşamına zarar verecek her oluşumun karşısındayız” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, bölgenin su ve toprak kaynaklarını korumak adına çevre mücadelelerine devam edeceğini vurguladı.