Muğla’nın Bodrum ilçesi Konacık Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda yaşanan olayda, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in kızı Dilan Çıtak, trafik polisiyle yaşadığı gerginlikle gündeme geldi. Emniyet şeridinden ilerlediği gerekçesiyle durdurulmak istenen Çıtak’ın, polislerin defalarca yaptığı “dur” ve “kimliğinizi verin” uyarılarına rağmen durmadığı ve aracını trafik polislerinin üzerine sürdüğü iddia edildi.
Olay Anı: “Dur” Demelerine Rağmen Sürmeye Devam Etti
Olay, dün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. 34 C** 2** plakalı aracıyla emniyet şeridinde seyreden Dilan Çıtak, trafik ekiplerinin uyarısına rağmen yoluna devam etti. Polis, ehliyet ve ruhsat istedi; ancak Çıtak bu talebe uymadı ve aracıyla görevli memurun üzerine yöneldi.
Çıtak bu sırada, “Köpeğim hasta, ona bir şey olursa senin de çocuğun ölsün” şeklinde ağır bir ifade kullanarak görevli polis memuruna hakaret etti. Ancak bu sözlerin kamera kayıtlarında net şekilde duyulamadığı, yalnızca çevrede bulunan kişilerin beyanlarına dayandığı bildirildi
Durumun tehlikeli hale gelmesi üzerine polis ekipleri havaya iki el uyarı ateşi açtı. Polis, silahını araca doğrultarak inmesini istedi.
Bir süre sonra kapıyı açan Dilan Çıtak, gözaltına alındı. Çıtak, aracını kısa süreliğine durdurduktan sonra yakındaki park halindeki bir otomobile binerek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Ardından tekrar kendi aracına dönerek kendisini araca kilitledi ve sosyal medya üzerinden takipçilerine canlı yayın açtı. Polisin kendisine silah sıktığını belirterek takipçilerini konu ile ilgili yanıltmaya çalıştı.
Görüntüler Ortaya Çıktı: Polis Üzerine Araç Sürdüğü Görülüyor
Olay anı çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Dilan Çıtak’ın aracını polislerin üzerine sürdüğü, polislerin ise defalarca “dur” ve “kimlik” çağrısında bulunduğu net biçimde duyuluyor.
Hukukçulara göre bu kayıtlar, “görevli memura direnme”, “tehdit” ve “kasten yaralamaya teşebbüs” gibi suçlamalar açısından mahkeme sürecinin seyrini etkileyebilir.
Savcılıkta Panik Savunması: “Stres Altındaydım”
Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Dilan Çıtak, daha sonra adliyeye sevk edildi. Hakkında “görevli memura tehdit” ve “görevini yaptırmamak için direnme” suçlarından işlem yapıldı.
Savcılık ifadesinde suçlamaları reddeden Çıtak, “Panikledim, kendimi baskı altında hissettim, stres altındaydım” dedi. Mahkeme, ifadesi ve mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak Çıtak’ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Tekrar canlı yayın açarak bunların hepsinin ünlü olduğunu için başına geldiğini söyledi ve iddialarını savunmaya devam etti.
Tepkiler Büyüyor: Daha Önce de Benzer Olaylara Karışmıştı
Dilan Çıtak’ın bu olayı, geçmişte havalimanında yaşadığı başka bir olayla birlikte değerlendiriliyor. Sosyal medyada birçok kullanıcı, “Bu artık bir alışkanlık haline mi geliyor?” yorumları yaparak duruma tepki gösterdi.
Sosyal Medyada Polis Desteği: “Görevini Yapan Memura Saygı”
Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte kamuoyunun büyük bölümü trafik polisinin yanında yer aldı. Binlerce paylaşımda, görevini yapan memura karşı bu tutumun kabul edilemez olduğu vurgulandı. Eleştirilerin odağında ise Dilan Çıtak’ın olay sonrası yaptığı savunma yer aldı.
🔻 Bazı yorumlar şöyle:
“Burası muz cumhuriyeti değil. Polise saygı duyulmalı.”
“O an paniklediysen durursun, kaçmazsın.”
“Bu bir değil, iki değil… alışkanlık haline geldi artık.”
Önemli Not:
Bu haber, görgü tanıklarının anlatımlarına, kamera kayıtlarına ve resmi adli süreçlere dayanmaktadır.





