Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kıbrıs Sorununa Çözüm Arayışı

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tufan Erhurman, Kıbrıs sorununa dair sonuç odaklı görüşmelere hazır olduklarını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tufan Erhurman, Kıbrıs sorununa dair sonuç odaklı

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tufan Erhurman, Kıbrıs sorununa dair sonuç odaklı görüşmelere hazır olduklarını belirtti.

CCIA gündemine Giriş

Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhurman, Kıbrıs sorununa dair yürütülecek görüşmelerin sonuç odaklı olması gerektiğini vurguladı. Erhurman, New York’ta düzenlediği basın toplantısında, CCIA gündeminde yer alan Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik 3+1 veya 5+1 formatında toplantılara hazır olduklarını açıkladı.

Erhurman’ın Açıklamaları

Erhurman, Kıbrıs sorununa dair yapılan önceki görüşmelerin sadece görüntü için yapılmaması gerektiğini belirterek, “Biz bir çözüm istiyoruz, müzakereler istiyoruz. Görüşmeleri sadece fotoğraf çekmek için yapmayalım” ifadelerini kullandı. Türk tarafının iyi niyetle çözüm için çaba göstereceğini kaydeden Erhurman, geçmişteki görüşmelerde ele alınan konuların hâlâ gündemde olduğunu hatırlattı.

Erhurman, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin 5+1 toplantısı düzenleme isteğini ilettiğini ve bu toplantılarda ele alınacak yedi alan arasında geçiş noktaları, mayın temizliği, adadaki felaketlere ortak yanıtlar, düzensiz göç, sivil toplum, spor ve karışık evliliklerden doğan çocukların bulunduğunu belirtti.

Görüşmelerin Önemi

Cumhurbaşkanı Erhurman, görüşmelerin sadece formalite icabı değil, somut sonuçlar elde etmek amacıyla yapılması gerektiğini vurguladı. “Görüşmelerde ilerleme kaydedilmesi için çaba göstermeliyiz” diyen Erhurman, Türk tarafının bu süreçte aktif rol alacağını ifade etti. Bu bağlamda, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik atılacak adımların önemine dikkat çekti.

Erhurman, ayrıca, toplantıların Nicosia’da da yapılabileceğini, ancak bu görüşmelerin de üretken olması gerektiğini belirtti.

Sonuç

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik atılan bu adımlar, bölgedeki siyasi dinamikleri etkileyebilir. Erhurman’ın açıklamaları, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekerken, Kıbrıs meselesinin çözümüne dair umutları da yeniden canlandırdı. Türk tarafının görüşmelere olan yaklaşımı ve somut sonuçlar elde etme isteği, ilerleyen günlerde yapılacak toplantıların önemini artırıyor.