Şubat ayında meydana gelen ve özellikle narenciye ağaçlarını etkileyen zirai don, üreticilerde büyük zarara yol açtı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ise üreticinin yanında yer aldı, hızlıca harekete geçerek bölgedeki çiftçilere hem bilgi desteği hem de bitki besleme ürünleriyle acil müdahale başlattı.
701 Üreticiye Can Kurtaran Gübre Kiti
Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca’da toplam 8 farklı noktada “Zirai Don Öncesi ve Sonrası Tarımsal Tedbirler” başlığıyla eğitim programları düzenlenirken, bu eğitimlere katılan üreticilere çinko, bakır ve molibden içeren özel gübre kitleri dağıtıldı. Ayrıca deniz yosunu, azot ve organik madde içeren karışımlar ile bitkilerin yeniden yeşermesi ve gelişmesi hedeflendi.

Köyceğiz’de 578, Ortaca’da 64, Dalaman’da ise 59 üreticiye destek verilerek toplamda 701 narenciye üreticisine ulaşıldı. Bu destekle 10 bin 515 dekarlık alanın tekrar verimli hale gelmesi amaçlanıyor.
Başkan Aras: “Tarımsal üretim toplumsal bir güvenlik meselesidir”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, afet sonrası tarımsal desteğin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Zirai don, narenciye üreticimizi ciddi biçimde etkiledi. Biz de vakit kaybetmeden sahaya inerek eğitim ve destek sürecini başlattık. Üreticimizin kayıplarını azaltmak ve tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Tarımsal üretim sadece ekonomik değil, aynı zamanda toplumsal bir güvenlik meselesidir.”



